New kid in town! Weliswaar een muurschildering van 11m hoog.

Bijgewerkt: mei 6


Waaaat?! Een muurschildering van 11m hoog?! Jawel, JW Van De Maele heeft vorige week dit kunstwerk afgewerkt voor Made Estate. Je kan de muurschildering vinden op de Paardenmarkt. Allen daarheen!

Enkele weken geleden vroeg Made Estate aan ons of we een grote muurschildering konden voorzien op één van hun gebouwen. Intussen hebben we een mooie partnership opgebouwd met Made Estate en is dit niet de eerste muurschildering die door één van onze artiesten werd gerealiseerd. Made Estate had in dit geval al een artiest op het oog, uit ons portfolio, namelijk JW Van De Maele. Wij hebben meteen alles gecommuniceerd en in gang gezet en de rest spreekt voor zich.Muurschildering door JW


Visie van de kunstenaar

JW Van De Maele heeft de muurschildering op de Paardenmarkt op een tijdloze en klassieke manier aangepakt, met eenvoudige middelen. Zwarte en witte verf, en een paar borstels. Het idee is dat het beeld op die manier esthetisch past in eender welke architecturale omgeving en ook een zekere rust uitstraalt die hopelijk uitnodigt tot even stilstaan. In het beeld, dat eerder illustratief is in zijn opzet dan JW's gewoonlijke schilderijen omwille van zijn aard als straattekening met een soort ‘boodschap', zien we verwijzingen naar enkele fundamentele wereldse concepten die het stilstaan waard zijn. Hij denkt zo bijvoorbeeld aan de evolutie, zuurstof, water, het collectieve bewustzijn, intelligente levensvormen en vriendschap. JW Van De Maele gelooft dat stilstaan bij de ongelooflijke en oneindige complexiteit van ons universum niets anders dan een even groot respect kan teweegbrengen. In al zijn werken bevraagt hij zowel de tragiek als de romantiek van onze geworpenheid in deze wereld, en de bewegingen die onze evolutie op natuurlijke wijze drijven door oorzaak en gevolg. Het in vraag stellen van het bestaan van onze vrije wil in deze onmetelijke complexiteit is een Oosters filosofisch concept. De eeuwige dubbelzinnigheid van het bestaan betekent echter dat dit ons niet ontslaat van enige verantwoordelijkheid. Het is tijd dat we als soort opgroeien vanuit onze rol als kinderen van deze aarde, die haar louter consumeren, naar die van de herders van een planeet. Dit is hoogst waarschijnlijk de onontkoombare toekomst, willen we de duurzaamheid van ons voortbestaan waarborgen.


I want moooore!

Ben je benieuwd naar meer van JW Van De Maele zijn werken? Kijk dan zeker op zijn portfolio of neem een kijkje op zijn Instagram.


De muurschildering valt op! Bekijk het artikel in HLN.


33 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven