60% minder of zoeken naar alternatieven?

60% besparingen op subsidies voor Cultuur, 60% minder kunst.

Een hot topic van de laatste dagen.Het is niet de eerste keer dat een industrie, door overheidsregulatie of andere externe factoren, verstoord wordt. Nieuwe obstakels komen altijd op het pad van ondernemingen, groot of klein, en zelfstandigen. Zo ook voor creatievelingen en kunstenaars.


Een veranderd klimaat in de kunstsector zorgt voor veel frustratie, moeilijkheden en protest. Maar het geeft de scherpste onder ons, de motivatie om op zoek te gaan naar alternatieven en innovatieve ideeën. Ideeën die een aloude industrie kunnen transformeren en de weg naar de toekomst inzetten. Nieuwe filosofieën, ideeën, modellen en mensen. Het is jammer om te horen dat onze overheid net nu, in tijden van veel verdeeldheid, minder wil investeren in cultuur. Om minder projecten te ondersteunen die in de toekomst een verschil kunnen maken, die bepaalde waarden en standpunten net kunnen versterken of een bredere publiek kunnen bereiken.


Kunstgezind is gegroeid vanuit een passie om zoekende artiesten te ondersteunen net daar waar zij het meest nodig hebben en het minst know how van hebben: het commerciële. Hoe verkoop ik mijn kunst, hoe breng ik mijn verhaal, wat houdt het in om te leven voor mijn kunst of zal het overleven worden als ik mijn passie volg? Al twee jaar werken wij hard aan onze organisatie, alles op punt te stellen. Zelf zijn wij een erg jong team welke niet de ervaring heeft als grote conglomeraten welke ons idee zomaar kunnen opzetten in één dag met een paar miljoen.


Nee wij werken elke dag heel hard om van Kunstgezind een succes te maken. Tot nu toe zonder enige subsidies, enige investeringen enkel en alleen passie. Die passie heeft ons al enkele mooie samenwerkingen en projecten opgeleverd.


Wij geloven dat subsidies sommige projecten kunnen versnellen en sommige artiesten ook effectief uit de nood kunnen helpen, enerzijds. Anderzijds geloven wij in passie, hard werk en volhouden. Willen wij subsidies? JA, dit zou het voor ons ook allemaal versnellen en gemakkelijker maken. Krijgen wij een paniekaanval van de beslissing van onze overheid? Een beetje.


18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven