Mel Lucy Bruneel

Mel Lucy Bruneel (geboren Mélanie Lambrechts, 5 augustus 2020) is een Belgisch kunstenares gebaseerd in Antwerpen. Doorheen de jaren werkte ze met verschillende disciplines als film, schilderkunst, fotografie, digitale illustratie en grafisch ontwerp. Schilderen is echter de grootste liefde van haar leven.

 

Gefascineerd door het vakmanschap; wat maakt een schilderij kwalitatief? Hoe kan je een schilderij maken dat te restaureren valt? Hoe kan een kunstwerk compleet zijn op zichzelf? Maar tegelijkertijd werkt schilderen therapeutisch. Het is een tool om hedendaagse obstakels te overmeesteren in de wereld van vandaag en het vinden van rust. Ze zoekt naar een beeld dat voor haar iets symboliseert, zijnde een maatschappij kritiek, een droom of simpelweg verwerking van complexe hedendaagse informatie.

 

Het juiste gebruik van kleur daarbij ziet ze als een puzzel, geen enkele kleur mag vergeten worden. Want de schoonheid en het karakter van elke kleur is haar drijfveer. Een schilderij is pas compleet wanneer het oog niet anders kan dan rust vinden bij het zien van deze kleuren in harmonie.