Mel Lucy Bruneel

Mel Lucy Bruneel (1994, Antwerpen) is een beeldend kunstenares die zich laat inspireren door de wereld van vandaag. Zaken als massaproductie, kapitalisme, feminisme, mentale gezondheid, drugs, seksualiteit en lifestyle worden uit hun context getrokken, zij het nu humoristisch, theatraal of gewoon het leven zoals het is. Want de dualiteit tussen de manier waarop we leven tegenover hoe we het portretteren is nu eenmaal iets dat ons bezig houdt. Welk toneel speel jij op je sociale media? We zijn de regisseurs van ons eigen verhaal, in een complex collectief web van verwijzingen en verbintenissen. We liegen, maar we zijn ook onwijs eerlijk, we zijn naïef, we zijn puur, we zijn menselijk. We zetten ons masker op maar worstelen allemaal met conflicten, nietigheid, banaliteit, identiteit en onrechtvaardigheid.

 

En hoewel het belangrijk is om een boodschap over te brengen, blijft het van groot belang dat het werk ook gewoon leuk, kleurrijk en voor interpretatie vatbaar is. Want kunst mag - als het wilt - toegankelijk zijn. Kunst ademt. Onder het motto: we zijn allemaal kinderen van onze tijd en jij doet ermee wat je wilt.

 

Mel Lucy Bruneel heeft reeds een bachelor (Sint-Lucas Antwerpen) in de beeldende kunsten waar ze zich focuste op schilderkunst maar ze heeft ook een jaar Regie Assistentie gestudeerd (Rits Brussel), een certificaat gehaald in beeldende kunsten (7de jaar, Kunsthumaniora! Antwerpen) en een jaar Grafisch Ontwerp (Koninklijke Academie Antwerpen) gestudeerd. Deze achtergrond verklaart waarom schilderkunst, video en grafisch ontwerp als een rode draad lopen in haar werk. Opties worden open gehouden en horizonten worden afgetast.