Gena De Waegeneer

De Waegeneer Gena is een jonge artiest dat vooral met textiel en acrylverf werkt. Ze heeft met name een opleiding als naaister gevolgd in het secundair onderwijs (creatie en mode).

Tijdens deze opleiding is haar passie voor schilderen ontstaan. Na deze opleiding heeft ze de bachelor opleiding vrije kunsten gestudeerd aan Sint Lucas Antwerpen.

Binnen deze opleiding kreeg ze het genoegen
om een half jaar te studeren te “Otis College of Art and Design” in Los Angeles, waar ze haar verdere artistieke signatuur leerde ontwikkelen.


Door middel van textiel speelt ze in op de sociale waarden van stof. Hierbij brengt ze onderwerpen aan bod zoals introversie, bedekking en zelfbeeld. Bovenop deze Thema’s word het werk beladen met persoonlijke elementen. Hierbij speelt haar sociale omgeving van belang, zijnde familie en
vrienden.

 

De relatie dat ze heeft met haar vriend is een gegeven dat vaak terugkomt in de werken. Er wordt wel vaker gezegd dat een relatie iets is waaraan je moet werken. Zou een relatie niet iets kunnen zijn waar je moeiteloos kunt zijn wie je bent? Alsook: in welke mate passen wij ons aan de ander persoon aan? Is dit een onbewuste of bewust proces? Deze relatie kan met name een duw in een bepaalde richting betekenen. Een richting waar je soms geen controle over hebt. Bij deze ziet ze haar vriend als een soort muze dat een kritische blik werpt op onze samenleving. Verder heeft ze gebruik gemaakt van een pop (die ze zelfgemaakt heeft) als hoofdrolspeler in de schilderijen.